Vem är du?

arbetsmiljö atheragramledarskap existentiellhälsa friskfaktor livet människan organsationsutveckling personligutveckling självledarskap vuxenutveckling Oct 16, 2023

Idag är temat för blogginlägget frågor på ämnet existentiell hälsa.

Har du hört talas om existentiell hälsa? Själslig hälsa? Andlig hälsa? 

Vem är du om du inte är din yrkesroll eller ditt jobb? Vem är du om du inte är förälder? Vem är du om du inte är någons barn? Vem är du om du inte är tränaren i laget? 

Vad är syftet och meningen med ditt liv? Vad är värdet och nyttan med det? Vad gör det betydelsefullt?

Vem eller vad knyter du an till? Var finns din trygghet? Var är du rotad? Är du trygg i dig själv och tillfreds i dig?

Många människor känner sig rotlösa. Rotlöshet leder till vilsenhet. Vilsenhet kan leda till både utmattning och psykisk ohälsa. 

Vissa människor är rotlösa i livet som helhet. Många människor fungerar fint i vissa roller men utanför dem är det rotlöst och vilset. Då är det lätt att man springer genom livet eftersom livet gärna landar i prestationer i stället för existens.

Existentiell hälsa finns både på individnivå, i grupper och i organisationer och basen är syfte och meningsfullhet. På individnivå pratar man också om det som själslig eller andlig hälsa men det handlar om existentiella frågor.

Vem är du? Är det den du vill vara?

Gång på gång har ämnet varit på tapeten i mitt liv. Allt oftare - även om det alltid varit en del i hur jag jobbar både som coach och ledarskapsutvecklare. Rotlösheten och vilsenheten breder ut sig, upplever jag.

Jag kommer framöver att skapa både nya forum och nya tjänster kring existentiell hälsa, för det har jag på olika sätt ägnat både mitt eget liv och min karriär kring. Om du är nyfiken och vill veta mer så hör av dig så kan jag återkomma till dig vid lansering.

Vill du ha coaching eller boka en föreläsning eller en workshop på temat existentiell hälsa - med inriktning individ eller grupp/organisation - så är du självklart varmt välkommen att höra av dig.

Viktigt ämne!

 

Vi håller kontakten!

Vill du få tillgång till fler blogginlägg i din mejlbox? Minst en gång i kvartalet skickar jag ett mejl med inspiration och nyheter. Det kan vara texter kring ledarskap, arbetsmiljö, personlig utveckling eller tips av olika slag. Det kan också vara information om ny lagstiftning eller information om öppna kurser. Du som är intresserad är varmt välkommen att lämna din mejladress här. Genom att registrera dig ger du samtycke till att jag sparar ditt namn och din mejladress så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet. Du kommer att få ett mejl där du bekräftar din prenumeration. Här är länk vår Integritetsskyddspolicy.