"Med sitt genuina engagemang och sin höga ambitionsnivå öppnar Margareta nya dörrar, arbetar strategiskt och skapar snabba resultat."
Citat ur undersökning kring mitt professionella rykte.

"Med allvar i ena ögat och humor i det andra."

Det är jag.

Min ambition

Alla människor har ett gott öga och ett ont öga. Hur man väljer att se på sig själv och andra påverkar hela livet och de relationer man har i det. Jag vill möta människor med mitt goda öga och se dem i deras. Alla människor är, gör, kan eller vet något man själv inte är, gör, kan eller vet och alla har olika förmågor och styrkor. Det finns något att lära av varenda människa man möter. Jag vill leva mitt eget liv och göra det med en positiv och kärleksfull attityd i lärande och utveckling. Det vill jag också inspirera andra att göra. Tydlighet i visioner och intentioner är en annan viktig pusselbit liksom att fatta beslut och agera.

Jag är en glad, öppen och trygg person som tycker om att ge och göra skillnad. Höga ambitioner i hållbart leverne ger goda resultat. Ord som mina kunder använder för att beskriva mig är verklighetsförankrad, energigivande, engagerad, kompetent, tydlig, orädd och prestigelös - en samarbetspartner i förbättring och utveckling. Det vill jag gärna vara, din partner. Att få bidra när andra vecklar ut sig, skapar goda sammanhang och saker och ting faller på plats och flyter smidigt och effektivt njuter jag av.

Min bakgrund

Jag har ett genuint intresse f√∂r och en tilltro till m√§nniskor, gedigen f√§rdighet i ledarskap, arbetsmilj√∂ och coaching och en passion f√∂r f√∂rb√§ttringsarbete. Genom hela min karri√§r har jag arbetat t√§tt samman med chefer och ledare i olika konstellationer och uppdrag ‚Äď i vardag och i f√∂r√§ndring, omorganisationer och omstruktureringar, systematik i arbetsmilj√∂arbete och krishantering ‚Äď alltid med m√§nniskan i fokus. M√•ng√•rig erfarenhet av chef- och ledarskap dels genom eget arbete som vd, chef, projektledare, produktionsledare och f√∂retagare, dels som coach och konsult. I yngre √•r arbetade jag som sekreterare med service av just chefer, s√• chef- och ledarskap har varit fokus i hela min karri√§r.

Formalia

Utbildning i ledarskap och organisation p√• universitetet. Diplomerad Professional Management Consultant. Certifierad handledare i F√∂rsvarsh√∂gskolans koncept Utvecklande Ledarskap. Flera √•rs utbildning inom coaching (individ, duo och grupp) och certifierad ICF Professional Certified Coach (ICF PCC) samt¬†diplomerad Executive Coach, DuoCoach, Karri√§rcoach Newstart, Kognitiv NPFCoach och Andlig Coach. √Ąven utbildad i Clean Language, b√•de Clean Coaching och Clean for Teams. Av Prevent certifierad Handledare B√§ttre Arbetsmilj√∂ (BAM-handledare). Certifierad p√• verktygen DISC deluxe och Motivator. F√∂retagare sedan 2007.

Jag är ansluten till International Coaching Federation (ICF) och följer ICF:s definitioner av hantverket, kärnkompetenser och följer dessa etiska riktlinjer. Den svenska sidan för ICF finner du här där du kan läsa mer om kärnkompetenser och certifieringar.

Min profil på LinkedIn finner du här.

Samarbetspartners

Group Leadership Development AB

Atheragram Ledarskap samverkar med KC Group Leadership Development AB. KC Group arbetar med kompetensutveckling och förändringsprocesser i form av individuell chefscoaching samt teamcoaching av ledningsgrupper och andra personalgrupper. Andra insatser är exempelvis skräddarsydda ledarutvecklingsprogram och utbildningar i t.ex. coachande ledarskap, fördjupade samtalsfärdigheter, förändringsledning samt workshops och föreläsningar kring exempelvis konflikthantering, stressreducerande ledarskap och interkulturell kommunikation. KC Group är ett agilt nätverksföretag som består av associerade samarbetspartners över hela Sverige; ett 60-tal kvalificerade coacher och konsulter med spetskompetens och föreläsare inom olika expertområden. Jag är en av dessa associerade samarbetspartners, så jag både ingår i insatser som KC Group genomför och har också hela detta nätverk i ryggen att komplettera min egen kompetens med när behov hos kunder uppstår.

Läs mer om KC Group här.

Industriforum i Sverige AB

Industriforum i Sverige AB förmedlar konsulter inom strategiskt förbättringsarbete och driver ledarnätverk framför allt för industrin. Jag agerar underkonsult åt Industriforum och genomför uppdrag hos dem inom företagsanpassade ledarskapsutbildningar samt seminarier och föreläsningar på temat ledarskap, motivation, kommunikation och förändringsarbete.

Läs mer om Industriforum här.

Guldkanten AB

Visionen för Guldkanten AB är att avskaffa grå vardag och göra alla de där dagarna tillbringade på arbetsplatser till glimrande dagar. Dagar med en guldkant av kraft, effektivitet, trivsel, stolthet, och arbetsglädje. Vid behov agerar jag underkonsult åt Guldkanten avseende coaching- och teamutvecklingsuppdrag.

Läs mer om Guldkanten här.

Sandra Furulund

Sandra Furulund och jag drivs av samma ambition att skapa goda och hållbara prestationer.

Sandra är High Performance Coach, Stressrådgivare och företagare. Hon coachar och utbildar ambitiösa personer så att de kan prestera högt och hållbart, äga sin tid, ha energi och slippa onödig stress.

Sandra är också författare till boken "Prestera hållbart".

Läs mer om Sandra Furulund här.

(Foto: DUO Studio AB.)

Jag gillar samarbeten och samverkan

När du har behov som jag inte kan möta så har jag utöver ovanstående ett rejält nätverk med kompetenta konsulter, coacher, terapeuter och andra yrkesroller att hänvisa vidare till. 

 
#atheragram #atheragramledarskap #margaretacarlsson