Vilken historia om dig själv berättar du för dig själv?

atheragramledarskap attityd hjärnan människan personligutveckling självledarskap vanor Jan 10, 2024
Kvinna vid reling på båt tittar ut över havet

 

Ett narrativ är en berättelse, en historia, ett händelseförlopp eller en kedja av sammanhängande händelser eller situationer. Vilket är ditt "identitets-narrativ"? Vilken historia om dig själv berättar du för dig själv? Kanske om och om igen. Vad är det du håller fast vid och manifesterar genom att du upprepar det gång på gång? Du programmerar dig själv genom hur du tänker och talar - vad är det du programmerar dig till? Vilka ord förknippar du dig själv med? Vilka ord förknippar andra dig med?

 

Alla har ett bagage. Alla! Alla har olika smärtor och svårigheter med sig från livets resa. Alla har också goda ting, lärdomar och fina situationer i ryggsäcken.

I hur hög grad låter du ditt bagage diktera din nutid och din framtid? Vad väljer du att hantera, plocka ur, acceptera och lämna där hän och vad väljer du att ta med dig och rent av framhäva?

 

Fyra tips ska jag skicka med idag:

  1. Skriv ner hur du vill vara och hur du vill att ditt liv ska vara. Agera sedan utifrån det. Inta den attityd du vill ha där din vision eller målbild är. Odla vanor, fatta beslut och handla i enlighet med hur en person som är, gör och lever så skulle göra.
  2. Prata med dig själv utifrån punkt 1 och gör det du planerat och lovat dig själv - håll dina löften till dig själv! Det är bland det svåraste som finns, den person som sviker en mest är alltid man själv, men det gör enorm skillnad när det handlar om självtillit. Träna disciplin när det gäller ditt egen-språk och dina egen-löften.
  3. Var tacksam för allt gott du är, gör, har och lärt. Det finns alltid något att vara tacksam för. Sök aktivt efter det och visa varje dag tacksamhet. Det växer, du vet, det du fokuserar på.
  4. Boktips "Att leva ett liv, inte vinna ett krig" av Anna Kåver. En mycket bok som handlar om acceptans. Finns både i tryckt format och som ljudbok. Om du slår dig fram genom livet - slåss med dig själv eller med andra - så är det en bok jag vill rekommendera dig.

 

Lycka till!

Behöver du stöd/utmaning på vägen? Hör av dig så coachar jag dig!

 

(Bild: Pixabay/kevinbism)

 

 

Vi håller kontakten!

Vill du få tillgång till fler blogginlägg i din mejlbox? Minst en gång i kvartalet skickar jag ett mejl med inspiration och nyheter. Det kan vara texter kring ledarskap, arbetsmiljö, personlig utveckling eller tips av olika slag. Det kan också vara information om ny lagstiftning eller information om öppna kurser. Du som är intresserad är varmt välkommen att lämna din mejladress här. Genom att registrera dig ger du samtycke till att jag sparar ditt namn och din mejladress så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet. Du kommer att få ett mejl där du bekräftar din prenumeration. Här är länk vår Integritetsskyddspolicy.