Referenser

Rekommendationer och referenser

Jag har fantastiska kunder. NÀr jag startade min karriÀr som konsult en gÄng i tiden sÄ funderade jag i sÀkert tvÄ Är pÄ vilken min mÄlgrupp egentligen Àr. Jag landade i att det inte handlar om ett yrke, en bransch eller ett Àmne utan snarare om en attityd. DÀrifrÄn kommer min slogan "för dig som vill mer". Jag gillar att arbeta som partner till mÀnniskor och i organisationer som vill mer och som Àr beredd att göra det som krÀvs av dem för att göra skillnad och gÄ framÄt.

Mina kunder finns bÄde i privata bolag och i offentlig sektor. HÀr Àr nÄgra exempel pÄ organisationer jag arbetat med:

  • Swedbank och NĂ€ssjö AffĂ€rsverk AB
  • Euromaint Rail AB, CFL cargo Sverige AB och Hector Rail AB
  • Turbin- och Regulatorservice AB – TURAB, Hydro Extrusion Sweden AB och Prysmian Group Sverige AB
  • Arbetsförmedlingen, KriminalvĂ„rden och Migrationsverket
  • Alvesta, Eksjö respektive Vetlanda kommun

HÀr Àr nÄgra av mina kunder som har haft vÀnligheten att skriva rekommendationer till mig. 

Jag och företag jag arbetat pÄ har anlitat Margareta vad gÀller tjÀnster inom ledningsstöd, coaching och utbildning under olika perioder de senaste Ären. Under bÄde lÀngre och kortare uppdrag har Margareta alltid med stort engagemang och kompetens levt upp till vÄra förvÀntningar. Jag kan varmt rekommendera Margareta inom dessa omrÄden dÄ hon har en speciell kombination som tilltalar mig. Margareta Àr ödmjuk inför sitt uppdrag och de mÀnniskor hon möter vilket gör att man fÄr ett förtroende ifrÄn första stund. NÀr hon sedan under arbetets gÄng visar upp sin professionalitet, kompetens och mÄlfokus blir man imponerad. Det Àr inte alla mÀnniskor man möter dÀr ödmjukhet och hög kompetens gÄr hand i hand men det gör det hos Margareta.
Sofia Lind, Konsult inom HR och kommunikation, Qvilink AB

Vi pÄ NÀssjö AffÀrsverk AB har sedan 2012 fortlöpande anlitat Margareta för olika insatser inom ledarskap, organisation och arbetsmiljö. Hon har hÄllit workshops med ledningsgruppen och med ledarforum pÄ teman som ledarskap, mÄlstyrning, verksamhetsutveckling, effektivitet, företagskultur och arbetsmiljö ur olika perspektiv. Hon har coachat chefer i sÄvÀl ledningsgruppen som ute i olika verksamheter. Hon har hÄllit arbetsmiljöutbildningar för chefer, skyddsombud och medarbetare. Som du nog anar har Margareta mÄnga verktyg i lÄdan. LÀgg dÀrtill en stark och positiv personlighet och ett fint och direkt sÀtt att se mÀnniskan framför sig. DÄ förstÄr du sÀkert att jag varmt kan rekommendera att du och ditt företag tar en kontakt med Margareta!
Patrik Cantby, VD, NÀssjö AffÀrsverk AB

Jag har anlitat Margareta under lÄng tid för olika typer av uppdrag. Hon sitter inne med mycket kunskap inom ett brett omrÄde. Jag har framförallt haft förmÄnen att ta del av hennes kunskap inom omrÄden sÄ som mÄngfald, kompetenta organisationer, teamutveckling, ledarskap och arbetsmiljö. Vi har samarbetat i olika typer av forum dÀr hon agerat bÄde coach och sparringpartner, men Àven utbildare och förelÀsare. Som konsult och förelÀsare Àr hon duktig pÄ att fÄnga Ähöraren. Hon Àr glad och har ett rÀttfram och jordnÀra sÀtt. Hon varvar teori, reflektion och WS aktiviteter i ett högt tempo, sÄ det blir aldrig trÄkigt. En komplett konsult helt enkelt.

Elisabeth Frilund Sohlbjörk, HR director, Hydro Extrusion Sweden AB

 Margareta Àr en fantastiskt kompetent och erfaren coach som vÄgar utmana och fÄr sina kunder att vÀxa i sina roller och som personer.
Jag kan verkligen rekommendera henne!
Anne Almström, Sales Manager Retail Corporate, Swedbank
Vi engagerade Margareta nÀr vi skulle utbilda vÄra ledare i BAM, BÀttre Arbetsmiljö. Margareta Àr en utbildare som ger det "lilla extra", mycket tack vare sin kunskapsbredd och sin lyhördhet samt förmÄga att anpassa utbildning till gruppen. Hon Àr tydlig och utmanande pÄ ett mycket positivt sÀtt. Margareta har Àven faciliterat vid ledningsgruppens strategiarbete. Jag kan varmt rekommendera Margareta bÄde som utbildare, coach och utveckling av ledare eller ledningsgrupp.

Åse Esselius, VD, TURAB - Turbin och Regulatorservice AB
Margareta Àr inte en förelÀsare vilken som helst. Hon fyller scenen med sin hÀrliga personlighet och hela rummet med sin energi. Hon lyfter fram viktiga Àmnen, sÄsom personlig utveckling och modernt ledarskap pÄ ett tillgÀngligt sÀtt och varvar fakta med humor som fÄr Ähörarna att nicka igenkÀnnande. Att hon dessutom bjuder pÄ sig sjÀlv och gÀrna svarar pÄ frÄgor inger bÄde förtroende och en positiv kÀnsla. 
Jag kan varmt rekommendera att lyssna till Margareta, dÄ hon med engagemang och kunskap rÀtar ut frÄgetecken till utropstecken!

 Hanna Åhman, Ägare, OC Candle of Sweden AB

Kontaktar alltid Margareta nÀr jag behöver ta ett kliv framÄt, antingen professionellt eller privat. Hon Àr oerhört lyhörd, kompetent och proffsig och rÀds inte att utmana till nya insikter nÀr det behövs. Jag har aldrig varit annat Àn jÀttenöjd! Rekommenderas varmt.
Emelie Rose Danielsson, Ägare, Heartly AB
Vi har pÄ Studieförbundet Vuxenskolan anlitat Margareta flera gÄnger under Ärens lopp till förelÀsningar kring bland annat kommunikation, retorik, personlig utveckling samt i professionellt och personligt förhÄllningssÀtt. FörelÀsningarna har varit populÀra och vÄra deltagare har gett respons pÄ att de fÄtt till sig nya kunskaper, aha-upplevelser och inspiration under mycket trevliga former.
Margareta har ocksÄ varit kursledare i coachande ledarskap, samt i en lÀngre distanskurs i personlig och professionell utveckling dÀr mÄlgruppen var deltagare som blivit, eller riskerade att bli, korttidspermitterade, varslade eller arbetslösa. Man fick vidareutveckla sig som individ och vidareutbilda sig i sÄdant som stÀrker yrkesutövning oavsett vilket yrke eller vilken bransch man arbetade inom. Utbildningen var en blandning av teori och praktiska övningar och genomfördes med delaktighet och inkludering som ledord. SÄvÀl deltagarnas som kursledarens erfarenhet och egna exempel frÄn vardag och arbetsliv anvÀndes i kursen. Vi har vid kursutvÀrderingar fÄtt till oss att deltagarna upplevt sig stÀrkta, bÄde som individer och i sina yrkesroller genom de kunskaper, redskap och inspiration som Margareta förmedlade.
Jag upplever Margareta som en lÀttsam person att samarbeta med. Hon sprider positiv energi, Àr rak och Àrlig med bred och gedigen kompetens inom sina verksamhetsomrÄden.
Mia Undfors, Verksamhetsutvecklare, Studieförbundet Vuxenskolan Jönköpings lÀn
Margareta har coachat mig med chefsstöd -  gav mig utrymme att prata brett under vÄra samtal, lyssnade aktivt och sammanfattade samtalen pÄ ett klokt och förtroendegivande sÀtt. Bra reflektioner och medskick till nÀsta samtal. Jag har under vÄr tid vuxit i mig sjÀlv och min sjÀlvkÀnnedom, utmanat mig till att ta tuffare samtal för att mÄ bÀttre sjÀlv. Margareta Àr rak och Àrlig, det behöver jag!
Maria Lund, Energichef, NÀssjö AffÀrsverk AB

Tack för att du har hjÀlpt mig att bli den jag Àr idag.
NĂ€r jag först trĂ€ffade Margareta, eller Maggan som jag kallar henne, var det första hon frĂ„gade mig -”har du kommit hit för att vara Ă€rlig eller tĂ€nker du ljuga mig rakt upp i ansiktet, om det sistnĂ€mnda sĂ„ Ă€r dörren dĂ€r”. DĂ€r började min resa. Jag fick börja pĂ„ frĂ„n nĂ„got som jag trodde var toppen för att slĂ„ i botten, för att sedan ta mig upp igen. NĂ€r jag sedan började klĂ€ttra och tog mig upp till toppen igen sĂ„ stod jag dĂ€r, som klyschan sĂ€ger, tusen gĂ„nger starkare. Detta tack vare de nya verktyg som jag samlat i min verktygslĂ„da, med hjĂ€lp av Maggan. Jag fyller fortfarande pĂ„ min verktygslĂ„da, men hon har hjĂ€lpt mig med den stabila basen som jag anvĂ€nder mig av dagligen.
Stort tack till dig, Maggan, för att du hjÀlpt och hjÀlper mig med min personliga utveckling. VÄra samtal Àr alltid med mig och jag har alltid en liten Maggan pÄ min axel. 
– A
Är det dags att utbilda medarbetare i arbetsmiljö? DĂ„ vill jag varmt rekommendera Margareta. Med stort engagemang lotsade hon oss chefer och skyddsombud pĂ„ Hydro Extrusion Sweden AB genom dessa viktiga frĂ„gor. Under fyra dagar varvade hon teori med gruppövningar, inte en stund var lĂ„ngsam. Vi fick metoder och kunskaper och att arbeta vidare med vĂ„r arbetsmiljö.

Anna Lindén, HSSE Manager, Hydro Extrusion Sweden AB