Referenser

Rekommendationer och referenser

Jag har fantastiska kunder. När jag startade min karriär som konsult en gång i tiden så funderade jag i säkert två år på vilken min målgrupp egentligen är. Jag landade i att det inte handlar om ett yrke, en bransch eller ett ämne utan snarare om en attityd. Därifrån kommer min slogan "för dig som vill mer". Jag gillar att arbeta som partner till människor och i organisationer som vill mer och som är beredd att göra det som krävs av dem för att göra skillnad och gå framåt.

Här är några av mina kunder som har haft vänligheten att skriva rekommendationer till mig. 

Vi på Nässjö Affärsverk AB har sedan 2012 fortlöpande anlitat Margareta för olika insatser inom ledarskap, organisation och arbetsmiljö. Hon har hållit workshops med ledningsgruppen och med ledarforum på teman som ledarskap, målstyrning, verksamhetsutveckling, effektivitet, företagskultur och arbetsmiljö ur olika perspektiv. Hon har coachat chefer i såväl ledningsgruppen som ute i olika verksamheter. Hon har hållit arbetsmiljöutbildningar för chefer, skyddsombud och medarbetare. Som du nog anar har Margareta många verktyg i lådan. Lägg därtill en stark och positiv personlighet och ett fint och direkt sätt att se människan framför sig. Då förstår du säkert att jag varmt kan rekommendera att du och ditt företag tar en kontakt med Margareta!
Patrik Cantby, VD, Nässjö Affärsverk AB

Jag och företag jag arbetat på har anlitat Margareta vad gäller tjänster inom ledningsstöd, coaching och utbildning under olika perioder de senaste åren. Under både längre och kortare uppdrag har Margareta alltid med stort engagemang och kompetens levt upp till våra förväntningar. Jag kan varmt rekommendera Margareta inom dessa områden då hon har en speciell kombination som tilltalar mig. Margareta är ödmjuk inför sitt uppdrag och de människor hon möter vilket gör att man får ett förtroende ifrån första stund. När hon sedan under arbetets gång visar upp sin professionalitet, kompetens och målfokus blir man imponerad. Det är inte alla människor man möter där ödmjukhet och hög kompetens går hand i hand men det gör det hos Margareta.
Sofia Lind, Konsult inom HR och kommunikation, Qvilink AB

 Margareta är en fantastiskt kompetent och erfaren coach som vågar utmana och får sina kunder att växa i sina roller och som personer.
Jag kan verkligen rekommendera henne!
Anne Almström, Sales Manager Retail Corporate, Swedbank
Jag har anlitat Margareta under lång tid för olika typer av uppdrag. Hon sitter inne med mycket kunskap inom ett brett område. Jag har framförallt haft förmånen att ta del av hennes kunskap inom områden så som mångfald, kompetenta organisationer, teamutveckling, ledarskap och arbetsmiljö. Vi har samarbetat i olika typer av forum där hon agerat både coach och sparringpartner, men även utbildare och föreläsare. Som konsult och föreläsare är hon duktig på att fånga åhöraren. Hon är glad och har ett rättfram och jordnära sätt. Hon varvar teori, reflektion och WS aktiviteter i ett högt tempo, så det blir aldrig tråkigt. En komplett konsult helt enkelt.

Elisabeth Frilund Sohlbjörk, HR director, Hydro Extrusion Sweden AB

Vi engagerade Margareta när vi skulle utbilda våra ledare i BAM, Bättre Arbetsmiljö. Margareta är en utbildare som ger det "lilla extra", mycket tack vare sin kunskapsbredd och sin lyhördhet samt förmåga att anpassa utbildning till gruppen. Hon är tydlig och utmanande på ett mycket positivt sätt. Margareta har även faciliterat vid ledningsgruppens strategiarbete. Jag kan varmt rekommendera Margareta både som utbildare, coach och utveckling av ledare eller ledningsgrupp.

Åse Esselius, VD, TURAB - Turbin och Regulatorservice AB
Margareta är inte en föreläsare vilken som helst. Hon fyller scenen med sin härliga personlighet och hela rummet med sin energi. Hon lyfter fram viktiga ämnen, såsom personlig utveckling och modernt ledarskap på ett tillgängligt sätt och varvar fakta med humor som får åhörarna att nicka igenkännande. Att hon dessutom bjuder på sig själv och gärna svarar på frågor inger både förtroende och en positiv känsla. 
Jag kan varmt rekommendera att lyssna till Margareta, då hon med engagemang och kunskap rätar ut frågetecken till utropstecken!

 Hanna Åhman, Ägare, OC Candle of Sweden AB

Kontaktar alltid Margareta när jag behöver ta ett kliv framåt, antingen professionellt eller privat. Hon är oerhört lyhörd, kompetent och proffsig och räds inte att utmana till nya insikter när det behövs. Jag har aldrig varit annat än jättenöjd! Rekommenderas varmt.
Emelie Rose Danielsson, Ägare, Heartly AB
Vi har på Studieförbundet Vuxenskolan anlitat Margareta flera gånger under årens lopp till föreläsningar kring bland annat kommunikation, retorik, personlig utveckling samt i professionellt och personligt förhållningssätt. Föreläsningarna har varit populära och våra deltagare har gett respons på att de fått till sig nya kunskaper, aha-upplevelser och inspiration under mycket trevliga former.
Margareta har också varit kursledare i coachande ledarskap, samt i en längre distanskurs i personlig och professionell utveckling där målgruppen var deltagare som blivit, eller riskerade att bli, korttidspermitterade, varslade eller arbetslösa. Man fick vidareutveckla sig som individ och vidareutbilda sig i sådant som stärker yrkesutövning oavsett vilket yrke eller vilken bransch man arbetade inom. Utbildningen var en blandning av teori och praktiska övningar och genomfördes med delaktighet och inkludering som ledord. Såväl deltagarnas som kursledarens erfarenhet och egna exempel från vardag och arbetsliv användes i kursen. Vi har vid kursutvärderingar fått till oss att deltagarna upplevt sig stärkta, både som individer och i sina yrkesroller genom de kunskaper, redskap och inspiration som Margareta förmedlade.
Jag upplever Margareta som en lättsam person att samarbeta med. Hon sprider positiv energi, är rak och ärlig med bred och gedigen kompetens inom sina verksamhetsområden.
Mia Undfors, Verksamhetsutvecklare, Studieförbundet Vuxenskolan Jönköpings län
Margareta har coachat mig med chefsstöd -  gav mig utrymme att prata brett under våra samtal, lyssnade aktivt och sammanfattade samtalen på ett klokt och förtroendegivande sätt. Bra reflektioner och medskick till nästa samtal. Jag har under vår tid vuxit i mig själv och min självkännedom, utmanat mig till att ta tuffare samtal för att må bättre själv. Margareta är rak och ärlig, det behöver jag!
Maria Lund, Energichef, Nässjö Affärsverk AB

Tack för att du har hjälpt mig att bli den jag är idag.
När jag först träffade Margareta, eller Maggan som jag kallar henne, var det första hon frågade mig -”har du kommit hit för att vara ärlig eller tänker du ljuga mig rakt upp i ansiktet, om det sistnämnda så är dörren där”. Där började min resa. Jag fick börja på från något som jag trodde var toppen för att slå i botten, för att sedan ta mig upp igen. När jag sedan började klättra och tog mig upp till toppen igen så stod jag där, som klyschan säger, tusen gånger starkare. Detta tack vare de nya verktyg som jag samlat i min verktygslåda, med hjälp av Maggan. Jag fyller fortfarande på min verktygslåda, men hon har hjälpt mig med den stabila basen som jag använder mig av dagligen.
Stort tack till dig, Maggan, för att du hjälpt och hjälper mig med min personliga utveckling. Våra samtal är alltid med mig och jag har alltid en liten Maggan på min axel. 
– A
Är det dags att utbilda medarbetare i arbetsmiljö? Då vill jag varmt rekommendera Margareta. Med stort engagemang lotsade hon oss chefer och skyddsombud på Hydro Extrusion Sweden AB genom dessa viktiga frågor. Under fyra dagar varvade hon teori med gruppövningar, inte en stund var långsam. Vi fick metoder och kunskaper och att arbeta vidare med vår arbetsmiljö.

Anna Lindén, HSSE Manager, Hydro Extrusion Sweden AB