Gå förbi din egen hjärna

förändring hjärnan ledarskap livsstrategier personligutveckling självledarskap Mar 22, 2024
Hand som gör stopp till hjärna

 

Vill du gå framåt men oro och rädsla håller dig tillbaka?

Det beror på att ditt ego försöker skydda dig så att du inte dör. Det kan ju vara bra ibland.

 

Din hjärnas viktigaste uppgift är att se till att du överlever. Allt annat kommer efter det. Så utöver att se till att du andas och liknande så söker hjärnan efter sånt som sticker ut och avviker, för det kan vara hot. 😱

De ska man undvika, tycker hjärnan, och inte slösa viktig energi på. Förändring kräver energi, och den energin kan man ju behöva om det kommer något hot…

 

Så vill man förändra och gå framåt så behöver man ”gå förbi” sin egen hjärna. ”Tack ska du ha för att du försöker skydda mig. Detta är inte så farligt som du vill få mig att tro. Du kan gå och ta en fika så länge, så gör jag det här själv.”

Lev med din sårbarhet vid din sida - dina egna rädslor, din skräck, dina fasor – och gå förbi.

 

På andra sidan finns allt det som är möjligt! ☀ ❤️ 🍀

 

Vi kan prata om komfortzoner, skräckväggar eller hang-ups men det handlar om samma sak:

Din hjärna som gör sitt jobb och din förmåga att förstå det och gå förbi det när du vill och behöver.

Förmågor kan man träna upp.

 

Gör visionen om vem du vill vara och vad du vill göra tyngre än rädslan. Gör möjligheterna mer lockande än farorna. Det är så man odlar sitt mod. Sen gör man och lär på vägen. Det är så man odlar självtillit.

 

Go for it! 💪 You got this!

 

Vill du ha en erfaren coach som gjort resan själv och som har massiv erfarenhet av att stötta och utmana för utveckling så vet du var jag finns. Du är alltid varmt välkommen att höra av dig.

 

 

 

Vi håller kontakten!

Vill du få tillgång till fler blogginlägg i din mejlbox? Minst en gång i kvartalet skickar jag ett mejl med inspiration och nyheter. Det kan vara texter kring ledarskap, arbetsmiljö, personlig utveckling eller tips av olika slag. Det kan också vara information om ny lagstiftning eller information om öppna kurser. Du som är intresserad är varmt välkommen att lämna din mejladress här. Genom att registrera dig ger du samtycke till att jag sparar ditt namn och din mejladress så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet. Du kommer att få ett mejl där du bekräftar din prenumeration. Här är länk vår Integritetsskyddspolicy.