Magins dag

atheragramledarskap attityd livet magi människan naturen självledarskap Oct 31, 2023

 

Idag den 31 oktober är det Magins dag. Är det något som är värt att fira så är det väl allt magiskt som finns runt omkring oss.

Magi. Sagolik. Förtrollande vackert. Med övernaturliga egenskaper. Något som gör ett sällsamt intryck. I Nationalencyklopedin skriver man "handlingar som anses påverka översinnliga krafter eller makter till utövarens fördel".

Min värld är full av magi - i synnerhet i naturen. Tänk dig en soluppgång mellan trädstammarna i skogen eller en solnedgång över ett blankt hav. Små vackra lingon och blåbär som lyser upp världen. Alla fantastiska växter i all världens färger och former. Alla fantastiska levande väsen från de som är så små att vi inte se dem med blotta ögat till ståtliga elefanter och blåvalar.

Tänk också på allt magiskt som finns i andra människor - allt det varje människa har inom sig. De magisk ögonblick när saker faller på plats, "poletter trillar ner" och insikter blommar ut. Möten i kärleksfull omtanke och medmänsklighet. Närhet. Ömhet. Ett barns födelse.

Tänk om handlingar som påverkar översinnliga krafter eller makter till vår fördel är så "enkelt" som att 1) se sig omkring i full närvaro här och nu och 2) möta andra - djur eller människor - med det goda ögat?

Jag önskar er alla en dag full av närvaro i allt det magiska omkring er.

 

 

 

Vi håller kontakten!

Vill du få tillgång till fler blogginlägg i din mejlbox? Minst en gång i kvartalet skickar jag ett mejl med inspiration och nyheter. Det kan vara texter kring ledarskap, arbetsmiljö, personlig utveckling eller tips av olika slag. Det kan också vara information om ny lagstiftning eller information om öppna kurser. Du som är intresserad är varmt välkommen att lämna din mejladress här. Genom att registrera dig ger du samtycke till att jag sparar ditt namn och din mejladress så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet. Du kommer att få ett mejl där du bekräftar din prenumeration. Här är länk vår Integritetsskyddspolicy.