Ledning och ledarskap

”Att lĂ€ra kĂ€nna andra Ă€r vishet. Att lĂ€ra kĂ€nna sig sjĂ€lv Ă€r den högsta visheten.”

(Lao-Tse, taoismens grundare och förste filosof)


Var Àr du och vart har du tÀnkt att ta dig, ditt team eller organisationen? Jag bistÄr dig frÄn vision, varumÀrke och strategi till verklighetsanpassade operativa aktiviteter och dagliga beteenden. Ledarskap och strukturer som odlar medarbetare och kultur som stÀrker och utvecklar verksamhet och resultat.

Du kan lita pÄ att jag gör det utifrÄn vedertagen kunskap och stÀndigt utvecklad egen kompetens och pÄ ett framtidsriktat sÀtt. Detsamma gÀller mina samarbetspartners. Jag Àr mÄn om att vÄrda ditt förtroende.

GÄ inte dit stigen leder dig. 
GÄ istÀllet dÀr det inte finns nÄgon redan trampad stig och lÀmna ett spÄr.
(Ralph Waldo Emerson)

Utöver mig finns i mitt samarbete med KC Group Leadership Development AB ett 60-tal kvalificerade konsulter till din tjÀnst. 

Vad tycker mina kunder? Omdömen finner du pÄ sidan "Referenser" under "Om mig".

Leda tillsammans för trivsel och prestation

Ett PAKET som kombinerar ledarskapsutbildning, arbetsmiljöutbildning och ledningsgruppsutveckling. Det har jag tagit fram speciellt för företag och organisationer som vill jobba ihop sina chefer och ledare, ta fram gemensamma nÀmnare för ledarskap och ledningsarbete och samtidigt sÀkra allas kompetens betrÀffande arbetsmiljöarbetet. Kanske Àr du pÄ ett företag som haft god tillvÀxt frÄn litet till medelstort företag? Kanske mÀrker du att olika personer har olika luckor och vill ta ett samlat grepp? DÄ Àr detta nÄgot för dig. Andra har varit i den sitsen och ur de behoven tog jag fram paketet.

Du vill att alla pÄ jobbet ska leverera sitt bÀsta sÄ du fÄr goda resultat i verksamheten. Hur fÄr du till det? Hur driver du sÄ att hela ledningen drar Är samma hÄll och hÄller fart i prestationerna? Vad kostar det dig och organisationen nÀr det inte funkar? Hur hÀrligt, och lönsamt, Àr det nÀr det faktiskt gör det? Hur jobbar ledningen tillsammans för ökad styrka?

Det finns ocksĂ„ en massa lagkrav att leva upp till. Vilka Ă€r egentligen de? Hur dyrt blir det exempelvis om du fĂ„r en sanktionsavgift i ”ett brev pĂ„ posten” för att du missat ett eller flera av kraven? Hur gott Ă€r det nĂ€r mĂ€nniskor faktiskt bĂ„de jobbar sĂ€kert, trivs och presterar?

Utbildningen Ă€r 10 heldagar och ger alla ”pĂ„ fötterna” bĂ„de i roller, lagkrav, behov och mĂ€nniskors beteenden. Med sig fĂ„r man ökad insikt i och förstĂ„else för mĂ€nniskor, grupper och organisationer samtidigt som man fĂ„r verktyg att hantera olika situationer och driva gemensamt arbete framĂ„t. För sĂ„vĂ€l sĂ€kerhet och trivsel som goda prestationer.

Intresserad? Hör av dig sÄ berÀttar jag mer om innehÄllet i de olika dagarna och om upplÀgget.

Chefsstöd och ledarskapsutveckling

För dig som chef kretsar vardagen kring verksamhet, prioritering och förĂ€ndring. Leda beteenden och nĂ„ resultat. Odla visioner, skapa meningsfullhet och ta fram riktlinjer. Styra, leda, trĂ€na, fördela och följa upp arbetet och fatta kloka beslut. Det Ă€r mĂ„nga bitar i pusslet
 NĂ€r alla delar i pusslet faller pĂ„ plats och man har flyt, dĂ„ Ă€r jobbet som chef som allra roligast! Det Ă€r en komplex roll och det Ă€r ofta ensamt i rollen som företagsledare och chef. Du stĂ€lls inför svĂ„ra beslut och nya, obekvĂ€ma, situationer. Även om du omger dig med eller verkar i en ledningsgrupp sĂ„ Ă€r det inte alltid fungerande att lyfta allt dĂ€r.

DÄ Àr det bra att ha en utomstÄende kompetent samtalspartner utan egenintresse i din verksamhet, som objektivt lyssnar, coachar, bidrar med perspektiv och som ger dig förnyad energi. En sÄdan partner finner du i mig.

För chefer som Àr nyare i rollen sÄ Àr gott ledarskap en fÀrdighet att trÀna pÄ och samla verktyg kring. NÀr det kommer till kritan handlar verksamhetens kultur och resultat i mÄngt och mycket  om vad du och dina kollegor gör och inte gör med de förutsÀttningar ni har. 

Vill du ha stöd, utmaning och vÀxa inom chefskap, ledarskap och organisation? Hör av dig!

Utvecklande Ledarskap (UL)

Ett ledarskap som gynnar sĂ„vĂ€l organisatorisk effektivitet som utveckling hos individer och grupper, som odlar bĂ„de goda prestationer och trivsel, hur lĂ„ter det? Utvecklande Ledarskap tar er dit. Är det din ambition som chef och ledare? Om ja, sĂ„ Ă€r Utvecklande Ledarskap nĂ„got för dig. Vare sig du Ă€r ganska ny som chef eller Ă€r en erfaren ledare.

Öppen kurs i NĂ€ssjö i hösten 2024, se hĂ€r.

Utvecklande Ledarskap Àr en av fÄ svenska utbildningar som Àr helt evidensbaserad. Det Àr en modell som Àgs av Försvarshögskolan och bygger pÄ och sammanfattar de senaste 15 Ärens vetenskapliga forskningsrön inom omrÄdet. BÄde ledarskapsmodellen och utbildningen utvecklas fortlöpande allt eftersom ny forskning pÄ omrÄdet antas. Försvarshögskolan Àger konceptet, hanterar utvecklingen utifrÄn forskning samt utbildar handledare.

Numera Àr det inte bara Àr det ledarskap som anvÀnds mest bÄde i försvar och i offentlig sektor utan Àven i privat nÀringsliv. Varför? Det Àr ett modernt ledarskap som fungerar för den som vill utveckla lönsamheten i organisationen och individerna inom den.

Inom ramen för UL genomför varje deltagare en 360-mÀtning dÀr chef och medarbetare svarar pÄ frÄgor kring de beteenden deltagaren uppvisar i sitt ledarskap. Detta för att fÄ feedback och syn pÄ vilka gynnsamma och mindre gynnsamma beteenden man har. Resultatet fÄr man och gÄr man igenom pÄ kursen och skapar dÀr en personlig utvecklingsplan utifrÄn.

Om man inte arbetar som chef/ledare utan t.ex. som konsult sĂ„ kan man vĂ€lja ut 6–10 andra personer som svarar pĂ„ frĂ„gor kring de ledarstilsbeteenden man har. MĂ€tningen har alltsĂ„ relevans Ă€ven dĂ„, eftersom man Ă€ven som konsult leder mĂ€nniskor i sitt yrke. De som Ă€r ledare i ideella organisationer Àr ocksĂ„ ledare, samma sak gĂ€ller dĂ€r.

Jag Àr av Försvarshögskolan certifierad handledare i Utvecklande Ledarskap och hÄller sÄdana kurser. Nyfiken? Hör av dig.

LÀs mer om Utvecklande Ledarskap hÀr.
LÀs er om modellen hÀr.
LÀs om bakgrunden till UL hÀr.

Ledningsgrupper

En grupp som under gemensamt ansvar pÄ ett effektivt sÀtt tillsammans leder organisationen utifrÄn delade vÀrderingar mot samma mÄl? DÄ behöver man jobba ihop sig.

Hur vÀl balanseras behov i alla delar i, under gemensamt ansvar för helheten, för vÀlgrundade beslut? Hur gott Àr engagemanget, ansvaret och samarbetet i er ledningsgrupp?

Att nĂ„ operativ och strategisk balans i ett effektivt och kreativt ledningsteam Ă€r en bra förutsĂ€ttning nu och framĂ„t. Ledningsgruppens agerande – som grupp och som enskilda ledare i verksamheten – pĂ„verkar ledningens trovĂ€rdighet och framgĂ„ng. Ambitionerna kan vara höga men det kan vara svĂ„rt att nĂ„ mĂ„l, förankra och arbeta strategiskt i vardagen.

Att organisationen genomsyras av ett gemensamt och likartat ledarskap Àr ocksÄ en faktor för framgÄng. Det skapar trygghet för sÄvÀl ledare som medarbetare och bidrar till fokus och tydlighet i organisationen.

Hur mĂ„nga av de beslut som fattas i ledningsgruppen genomförs fullt ut i organisationen och verksamheten? Är ni en nyligen sammansatt ledningsgrupp som behöver jobba ihop er? Är ni en ledningsgrupp som inte samverkar sĂ„ vĂ€l som ni skulle vilja? Är ni en ledningsgrupp som gemensamt behöver driva förĂ€ndringsarbete i organisationen? Jag modererar processer. Hör av dig.

Grundkurs Ledarskap

För nya och första linjens chefer samt för exempelvis teamledare. Fem tillfÀllen som vardera Àr minst en halv dag, gÀrna heldag. InnehÄll:

Del 1: Rollen och uppdraget.
Ledningens frÄgor. Chef, ledare trÀnare. Gott ledarskap och olika ledarstilar.

Del 2: Att leda sig sjÀlv. 
SjÀlvbilder, vÀrderingar, personlig mognad, personlig effektivitet och egen utveckling.

Del 3: Kommunikation och relationer. 
Kommunikation och dess fallgropar, feedback och feedforward, svÄra samtal och retoriska verktyg.

Del 4: Prestationer och mÄl. 
Vad krÀvs för prestation, verka genom andra, odla önskade beteenden, nÄ resultat samt utveckla grupper.

Del 5: Verka i en kontext. 
Vi sÀtter allt i sammanhang och pratar om varumÀrke, etik, hÄllbarhet, företagskultur och förÀndringsarbete.

Vill du veta mer? Hör av dig.

Ledarförsörjning

Det finns inga ”fĂ€rdiga” chefer, alla behöver lĂ€ra, trĂ€na och utveckla sitt ledarskap. Vilka Ă€r det som ska leda organisationen vidare framöver?

Ledarförsörjning handlar om att förbereda sig, ha en proaktiv hÄllning till det framtida ledarskapet. Bidra till att utveckla potential, prestation och mognad hos olika individer som kan och vill gÄ vidare i ledande positioner för att för att behÄlla goda medarbetare för organisationens framtid.

Det finns delar som Àr viktiga oavsett verksamhet sÄsom personlig mognad, effektivitet, kommunikation, etik, arbetsmiljö, ekonomi och varumÀrke. Annat Àr viktigt för just den berörda organisationen, dess verksamhet, kultur och mÄl.

Jag bistÄr dig i att sÀtta samman utvecklingsprogram i ledarförsörjningssyfte utifrÄn utifrÄn din organisations syfte, mÄl och deltagare liksom att finna krafter som kan leverera det bÀsta för dig. Hör av dig sÄ tÀnker vi tillsammans!

#ledning #management #chefsstöd #ledarskap  #ledningsgrupp #ledningsgruppsutveckling #ledarskapsutveckling #ledarförsörjning #ledarskapsutbildning #utvecklandeledarskap #transformation #transformativt