Idag är det Arbetsmiljödagen

arbetsmiljö atheragramledarskap Apr 28, 2024
En bild av en solros

 

Den 28 april är det Arbetsmiljödagen.

Det är en av Förenta nationernas (FN) märkta högtidsdagar och en dag som instiftats av ILO (International Labour Organization).

 

Jag brukar säga att arbetsmiljö är livet på jobbet.

Hur lever och verkar vi tillsammans för att göra det på ett sätt som är säkert och både skapar trivsel och goda prestationer för oss alla? Det ska vi sträva efter att träna in goda vanor kring.

Det är ingen hemlighet att jag tycker att det är viktigt med god arbetsmiljö? För att åstadkomma en sådan måste vi alla hjälpas åt. Ansvaret för arbetsmiljön ligger på arbetsgivare men såväl lagliga som moraliska skyldigheter för att skapa, odla och bidra till god arbetsmiljö, inklusive säkerhet, har vi alla.

 

Idag på Arbetsmiljödagen önskar jag dig en extra god arbetsmiljö!

 

 

Vet du om att Sverige har en nationell arbetsmiljöstrategi för åren 2021–2025? När den kom så skrev jag ett blogginlägg på Solberga station AB:s blogg med information om vad som ingår i den. Det kan du läsa här.

Om du vill läsa om vilket ansvar var och en av oss har när det gäller arbetsmiljön så finns ett annat blogginlägg jag skrivit på Solberga station AB:s blogg om det. Det finner du här. 

 

 

Vi håller kontakten!

Vill du få tillgång till fler blogginlägg i din mejlbox? Minst en gång i kvartalet skickar jag ett mejl med inspiration och nyheter. Det kan vara texter kring ledarskap, arbetsmiljö, personlig utveckling eller tips av olika slag. Det kan också vara information om ny lagstiftning eller information om öppna kurser. Du som är intresserad är varmt välkommen att lämna din mejladress här. Genom att registrera dig ger du samtycke till att jag sparar ditt namn och din mejladress så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet. Du kommer att få ett mejl där du bekräftar din prenumeration. Här är länk vår Integritetsskyddspolicy.